Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Julmat recept
Skriven av Fredrik Schelin

Julmat recept

Alla klassiska recept du behöver till jul har vi samlat här i en enda artikel. Söker du något mer utanför det traditionella som vegan eller annan kryddning hittar du även dem i vår stora receptbank här på DinVinguide.se.

Julmat recept

Ett julbord är en buffé väldigt lik ett klassiskt smörgåsbord som serveras företrädesvis i Sverige och Finland kring jul. Flera klassiska rätter som julskinka, köttbullar, Janssons frestelse, sill och prinskorv brukar förekomma på julbord. Det finns också rätter som bara är vanliga i vissa områden. Få av rätterna på dagens julbord är från äldre tider. Flera av de nämnda rätterna blev inte vanliga förrän under 1900-talet, och köttbullarna blev först vanliga under 1970-talet. Svårt att tro med en sådan starkt kopplad tradition. Svårt är det för många också kanske att acceptera vin till julbordet. Traditionsenligt dricks det en del snaps och julöl till maten. Men för de som hellre inmundigar vin har vi många tips här på DinVinguide.se. Länkade artiklar finns längre ned om du scrollar.

Med dessa recept önskar vi i redaktionen, Anders, Fredrik, Sofia, Magnus och Jesper en God mat-Jul

Nu är det jul igen och här kommer recepten på julens godaste mat

Julmat recept

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

BestChampagne.se

Fredrik Schelin

Vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer