Höstens svamp

Svampsäsongen är här och många ger sig ut i skogen för att söka svamplyckan. Det är också säsongsstart för den exklusiva tryffeln.

Höstens svamp

Det är svampår, skogen är full av denna fantastiska råvara. Och så bortskämda vi är i Sverige med allemansrätten att vi kan ge oss ut i skogarna och plocka hem denna fina råvara. Vad ska vi då göra av alla svamp?
All svamp går bra att frysa. Se bara till att steka eller koka dem först! Skölj inte svampen, eftersom det vattnar ur smaken, utan borsta dem bara rena före du förväller eller steker dem. Det går också fint att sylta svampen och servera som ett pucklat tillbehör till maten hela året runt. Men bäst är svampen ändå som nyplockad och nystekt.

höstens svampEn helt annan svamp som också kommer i säsong nu är tryffeln, denna underbara exklusiva svamp. Tryffel är en beteckning som används för flera svamparter med underjordiska fruktkroppar. Många äkta tryfflar används som matsvamp eller krydda och några arter anses vara delikatesser. Att tillaga svampen och toppa med tryffel är en magisk kombination.

Här har vi samlat ihop några av våra recept på temat, fler hittar du under recept-rubriken här på DinVinguide.se

Annons:

Flammkuchen med kantareller och bakad rödlök

LÄS MER

Höstens svamp

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar