Fredriks bubblor – Sommarchampagne

Jag älskar champagne!
Det är den perfekta drycken till alla tillfällen, såväl till mingel, kontemplation som till mat.

Fredriks bubblor – Sommarchampagne

Champagnedistriktets nordliga läge och den krithaltiga jorden ger långsamt mognande druvor som i sin tur ger lätta och eleganta viner med sval fruktighet, stram syra och låg alkoholhalt – perfekta att göra just eleganta mousserande viner av.

Vad passar inte bättre under sommarens heta stunder än ett glas av denna svalkande, bubblande och helt fantastiska dryck! DinVinguide.se har valt ut några favoriter som passar till just dessa stunder.

»För mycket av någonting är dåligt, men för mycket champagne är precis lagom.«
(MARK TWAIN)

NICOLAS FEUILLATTE Blanc de Blancs Collection Vintage 2012

SB# 7592
Pris: 329:-

Öppen och redo att drickas redan från start. Fruktigt och friskt med toner av röda äpplen, grapefrukt och citrussaftig syra. Den är nu lite fylligare i stilen med årgång 2012.

Det kommer en tid i varje kvinnas liv när det enda som hjälper är ett glas champagne.
(BETTE DAVIS)

Annons:

Taittinger Brut Réserve

Taittinger Brut RéserveNr 7422
Pris 415:-

Härligt friskt vin som uppvisar unga toner där chardonnay dominerar. Det finns en fruktig smak med inslag av bröd, mineraler, gröna äpplen, och balanserad syra. Detta vin skulle jag gärna lagra i källaren några år trots att det inte är en årgångschampagne. Taittinger Brut Réserve passar utmärkt till sommarkvällarnas mingel och mycket bra till buffémat. Ett fint sommarvin.

Tre glas champagne i veckan?
Det är bra att dricka champagne. Forskning har visat att ett till tre glas champagne i veckan kan motverka demens. Enligt forskning på University of Reading motverkar fenoler i vinet att vi människor drabbas av demens. Det beror på att fenolerna stimulerar signalerna som människans hjärna behöver för att minnas saker.

Charles Heidsieck Brut Réserve

Charles Heidsieck Brut RéserveSB# 77522
Pris 459:-

Man brukar säga att varje champagnehus bästa vin är deras non vintage-champagne. Jag tycker att Charles Heidsieck Brut Réserve är en av de bästa standard-champagnerna på marknaden idag. Vinhuset tillför alltid vinet 40 procent med reservviner med en ålder på fem till femton år. Detta ger tyngd och fyllighet.

Frisk och fyllig smak med begynnande mognad, solvarma röda äpplen, rostat bröd, brioche, rostade nötter, mineralitet och citrus. Vinet passar utmärkt till mat.

SABRERING – sabrage
Första gången du ser någon sabrera en flaska champagne hinner du säkert tänka en hel del konstiga tankar. Varför viftar personen med ett svärd? Vad är det i personens andra hand? En flaska champagne!

Fler artiklar