Fredriks bubblor – Midsommar bubbel

Bästa drycken till midsommar är tveklöst bubbel.

Bubbel är inte bara festligt och gott, det passar även perfekt till klassisk midsommarmat. Syran i det mousserande vinet skär igenom den feta maten. Bubblorna rensar gommen fint mellan rätterna på midsommarbordet.

Vi på DinVinguide.se önskar er alla en fantastiskt midsommar med skål i bubbel. Kom ihåg att det också finns många alkoholfria bubbel som passar utmärkt som alternativ.

Simonsig Kaapse Vonkel Brut 2017

Nr 7603
Pris 145:-

Vinet har en perfekt balans mellan frukt och syra. Här finns toner av gröna äpplen, vita tropiska frukter och härliga inslag av rostat bröd. Vinet mår väldigt bra av lagring och får då mer tropisk gulfruktig karaktär.
Vinet är perfekt som aperitif men är också ett utmärkt matvin som till receptet nedan på en modern gubbröra.

Annons:

Bollinger Special Cuvée Brut

Nr 7418
Pris 489:-

Ljusgul färg med fyllig krämig mousse. Stor mogen doft med karaktär av bakat bröd, choklad och mogna höstäpplen. Torr och mycket smakrik med inslag av rostat bröd och lång fin eftersmak. Vinet är så pass fylligt att det även passar perfekt till köttbullarna och prinskorven.

Taittinger Brut Réserve

Nr 7422
Pris 415:-

Härligt friskt vin som uppvisar unga toner där druvan chardonnay dominerar. Det finns en fruktig smak med inslag av bröd, mineraler, gröna äpplen, och balanserad syra. Detta vin skulle jag välja att lagra i källaren några år trots att det inte är en årgångschampagne. Taittinger Brut Réserve passar utmärkt till midsommarens sill men lika bra till den gravade och rökta laxen.

Läs mer

Fler artiklar