Fredriks bubblor – Examensfestbubbel

Det är dags att planera examensfesten. När du gör det så tänk hellre för mycket än för lite. Det finns inget tråkigare än en fest där såväl dryck som mat tar slut alldeles för tidigt. Var generös i överkant när du beräknar mängden mat och dryck. Här tipsar DinVinguide.se om bubbel och passande recept till examensfesten.

Fredriks bubblor – Examensfestbubbel

Langlois Crémant de Loire Brut

SB# 7404
Pris 145:-

Här fylls paletten av citrus, brioche, äpplen, sommarsmultron, och mineraler. I avslutet dyker det upp honung och aprikos. Texturen är mjuk och krämigt gräddig. Vinet passar utmärkt som aperitif men även till sommarmaten. Således ett perfekt val till examensfesten.

Vinet produceras på samma sätt som en champagne och huset ägs av Bollinger. Langlois produceras på Loires signaturdruva chenin blanc (60%) tillsammans med 20% chardonnay och 20% pinot noir. Man tillsätter också cirka 10% reservvin. Efter andra jäsningen på flaska får vinet vila 36 månader på fällningen. Detta gäller enbart för den svenska marknaden, i andra länder vilar vinet endast 24 månader på fällningen.

Annons:

Charles Heidsieck Brut Réserve

Charles Heidsieck Brut RéserveSB# 77522
Pris 459:-

Man brukar säga att varje champagnehus bästa vin är deras non vintage-champagne. Jag tycker att Charles Heidsieck Brut Réserve är en av de bästa standard-champagnerna på marknaden idag. Vinhuset tillför alltid vinet 40 procent med reservviner med en ålder på fem till femton år. Detta ger tyngd och fyllighet.

Frisk och fyllig smak med begynnande mognad, solvarma röda äpplen, rostat bröd, brioche, rostade nötter, mineralitet och citrus. Vinet passar utmärkt till mat.

Taittinger Brut Réserve

Taittinger Brut RéserveNr 7422
Pris 415:-

Härligt friskt vin som uppvisar unga toner där chardonnay dominerar. Det finns en fruktig smak med inslag av bröd, mineraler, gröna äpplen, och balanserad syra. Detta vin skulle jag gärna lagra i källaren några år trots att det inte är en årgångschampagne. Taittinger Brut Réserve passar utmärkt till examensfestens mingel och buffémat. Ett fint försommarvin.

Läs mer

Fler artiklar