Fredagstipset – Midsommar

Då är det dags att resa midsommarstången igen, dansa små grodorna, äta härlig mat, dricka goda viner, skåla och skråla natten lång.
Föredrar du vin framför öl och snaps behöver du inte misströsta. Vin funkar alldeles utmärkt till din mat i midsommar. På mitt midsommarbord står alltid champagne, ofta en flaska riesling samt ett eller två röda viner. Passa på att ta fram lite bättre flaskor än du öppnar till vardags.

Fredagstipset – Midsommar

Midsommar är för många en startpunkt på sommaren, men det är även en viktig tradition som vi firar. Maten har alltid varit en central punkt i mitt midsommarfirande.

Till lekarna serveras det alltid bubbel. Väder, sällskap och vad jag känner för stunden avgör vilket vin jag serverar. Ibland kan det vara rätt att bara öppna en flaska gott mousserande, det blir ju aldrig fel!

Till sillen fortsätter vi ibland med bubbel annars öppnar jag ett vitt vin men då gärna med fruktsötma som gifter sig med sillens umami. Sill och nubbe är annars en klassisk kombination men det går utmärkt att servera exempelvis ett aromatiskt halvtorrt vin till sillen.

På kvällen brukar vi ofta grilla och då blir det gärna ett glas rött vin eftersom de grillade smakerna ropar efter mer kraftfulla och sträva tanniner.

Avslutningsvis blir det ett sött friskt vin till jordgubbstårtan.

Glad midsommar

En magnum är det perfekta formatet för två, när bara en dricker

Inlagd sill

LÄS MER

Annons:

Fredagstipset – Midsommar

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer


Fler artiklar