Fredagstipset 39 – Vintips runt 100-lappen

Med anledning av att vårsolen börjar titta fram försiktigt i hela landet har vi spanat på rosé, grill och berså-vin. Eftersom vi också befinner oss i märkliga tider har vi valt ut tre pangviner för hundralappen. Vintipsen finns tillgängliga i väldigt många av Systembolagets butiker. Läs Fredagstipset 39 - Vintips runt 100-lappen

Fredagstipset 39 – Vintips runt 100-lappen

Francisco Gomez

Nr 2255
79kr

Mullig och mustig blend på spännande bobal, en lokal spanjor, och cabernet sauvignon. I flaskan hittar vi anis, peppar, plommon och skogsbär. Utmärkt till hamburgaren från grillen. Vinet är ekologiskt, biodynamiskt och vegancertifierat.

Förbaskat välgjort vin till en billig peng.

Mulderbosch Rosé

Nr 6077
89kr

Pålitlig rosé från Mulderbosch med fin kraft och djup solrik frukt. Ett fint aperitifvin men varför inte till lunchen eller middagen där vinet passar väl med sina vilda örter, plommon, körsbär och granatäpple.

Gott och prisvärt från Sydafrika.

Annons:

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Nr 79175
109kr

Prova picpoul! En personlig druva som odlas främst i södra Frankrike. Denna butelj bjuder på gula päron, aprikos, nektarin och nymald peppar. Perfekt till ostron.

Aperitif-time!

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar