Fredagstipset 35 – Alla Hjärtans Stad Paris

Fredagstipset denna vecka kommer på en särskild dag, alla hjärtans dag och den kommer direkt från Frankrike. I Paris, kärlekens huvudstad provade Fredrik Schelin och Magnus Reuterdahl viner på mässan Vinexpo som passar utmärkt en dag som denna. Fredagstipset 35 - Alla Hjärtans Stad Paris.

Fredagstipset 35 – Alla Hjärtans Stad Paris

På Alla Hjärtans Dag så behövs bubblor för att skapa den rätta stämningen.

Ett riktigt bra alternativ till champagnen är Clotilde Davennes mousserande vin Brut Extra Crémant de Bourgogne (149:-, Nr 7725) eller hennes Chablis (175:-, Nr 6307). Det är två viner som har massor med fräschör, syra och karaktär passar utmärkt till skaldjur av alla de slag eller till fiskrätter.

Annons:

Vill du istället äta rött kött eller vegetariskt går våra tankar till Piemonte i Italien och Pietro Cassina. Han gör strålande viner på nebbiolo i Alto Piemonte. Dessa viner har toner av röda skogsbär, körsbär, skog, svamp och örter. Här tänker vi oss risotto med svamp och linser och eller en osso buco. Det vin vi tänker på är hans Lessona Pidrin 2014, (249:-, Nr 95902). Läs mer om vinhuset här.

Vi dricker alldeles för lite söta viner och en dag som denna kan det vara på sin plats. De söta viner vi provade på mässan finns tyvärr inte i Sverige men Michele Chiarlo gör en fantastisk moscato d’asti kallad Nivole 2018, (82:-, Nr 7787). Denna passar utmärkt till en jordgubbar, lite glassen, macaron och maränger. Lite av den söta kärlekens vin denna dag.

Ha en underbar alla hjärtans dag❤️

Magnus Reuterdahl & Fredrik Schelin

Läs mer

Fler artiklar