Fredagstipset 28 – Roodeberg Vision

DinVinguide.se är i skrivande stund på plats i Sydafrika och tar hand om laget som vann Roodeberg-tävlingen i september. DinVinguide.se var arrangör av själva tävligen i Stockholm - Roodeberg Vision. Under denna vecka blandades vinnarnas förslag och buteljeras idag fredag. Vinet kommer till Sverige under våren, håll utkik för vinet Roodeberg Vision är bra. Nedan är tre utvalda vintips, från Sydafrika där vi startar med en MCC sedan två favoriter från Roodeberg.

Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir

Nr 7889
Pris 120:-

Fruktigt friskt och balanserat med riklig mjuk balanserad mousse. Toner av gula äpplen och plommon, brioche, nektarin, blodgrape och hasselnötter. Avnjut sval som den är eller till fisk- och skaldjursanrättningar.

Läs mer om MCC här nedan.

Fredagstipset 28 – Roodeberg Vision

KWV Roodeberg 2017

Nr 7451
99:-

Rökigt, köttigt, maffigt och mörkfruktigt. Svarta vinbär, charkuterier och sötlakrits tillsammans med balanserad strävhet och liten kryddighet ger en fin helhet. Gott! Njut till  hamburgare eller biff. Jag blev överraskad över vilken kvalitet man kan skapa för en hundring. Ett köpvärt alternativ till mörka kvällar.

Annons:

Dr Charles Niehaus Roodeberg 2016

Nr 74100
Pris 179:-

Toppvinet hos vinhuset KWV. Jag blev riktigt betagen även av detta vin som inte bara levererar kraft utan även balanserad njutning. Givetvis känner man solen och den sydafrikanska terrioren men på ett nytt elegantare sätt vilket överraskade positivt. Sydafrika är sannerligen på gång även med ”Fine Wine”. Hittills har vi sett mindre vinerier komma med nya tankar. Men även de större vinerierna som KWV är på gång med bra saker som exempelvis detta vin. Vi provade även husets Mentor serie som imponerade. Läs om detta i senare artiklar.

MethodeCap Classique eller MCC som man lokalt kallar vinet. Beskriver mousserande vin från Sydafrika, från vindistriktet runt Kapstaden. Vinerna är procucerade enligt traditionell metod.
Méthode Cap Classique innebär att man precis som i Champagne skapas bubblorna genom en andra jäsning på flaska.
Sedan 1992 produceras de mousserande vinerna under varumärket Methode Cap Classique. Det finns även en organisation för att säkerställa varumärkets kvalitet, Cap Classique Producers Association(CCPA). CCPA grundades 1992 av en grupp vinmakare. Tanken var att lyfta fram kvaliteten för sina mousserande viner genom att skapa en gemensam benämning likt Champagne. Allt för att köparen lätt ska kunna identifiera kvalitetsnivån.

Läs mer

Fler artiklar