Fredagstipset 25 – Hallo-vin (Halloween)

Halloween (Hallo-vin) är här. Högtiden firas med bus eller godis för barnen. Men vi vuxna behöver också lite godis så DinVinguide.se listar här tre tips på Hallo-vin med matchande recept. Den här gången tipsar vi om rosé bubbel och hör och häpna en box med hög kvalitet från Sydafrika. Vidare en klassiker från Rhône, Châteauneuf-du-Pape, som är klart prisvärd.

Fredagstipset 25 – Hallo-vin (Halloween)

Då höstlovet sammanfaller i hela landet tänkte vi på DinVinguide.se bjuda på tre väldigt drickbara vintips. Höstlovet sammanfaller även med Halloween så tänkte vi att recept på pumpa passar fint. Glöm inte att när du tar ur pumpan finns det massa goda saker du kan använda resterna till. Gott och bra miljötänk.

Châteauneuf du Pape Louis Bernard 2016

Fredagstipset 24 - Hallo-vin (Halloween)SB# 72371
Pris 269:-

Påvevinet – Châteauneuf-du-Pape är den mest prestigefyllda appellationen i södra Rhône. På 1300-talet flyttade påvarna till Avignon och valde Châteauneuf-du-Pape som sitt sommarresidens. Under en period fanns två läger ett i Frankrike och det gamla gänget som var kvar i Rom. Årgång 2016 är exceptionell och belönas med höga poäng i vinvärlden. Här har du vinet som kräver mat. Det är kryddigt och fruktigt med tydliga toner av björnbär, plommon, röda bär, peppar och kakao. Serveras till kött och gärna vilt som i receptet nedan. Frankrike är på väg tillbaka för de svenska konsumenterna visar Systembolagets senaste statistik. Ett prisvärt vin från Châteauneuf-du-Pape. Vinerna är inte billiga härifrån.

Charles Heidsieck Rosé Réserve

SB# 77426
Pris 569:-

Vi behöver ju också ett mousserande vin till ledigheten. Och här tänker jag att vi behöver lite mer struktur i vinet som passar maten. Då faller valet rätt lätt på distriktet Champagne. Men också på ett hus som har en lite mer fyllig och brödig stil. Nämligen Charles, och här med deras rosé. Rund generös doft med inslag av röda bär och blodapelsin. Smaken är fylld av friska röda bär, röd grape, kaffetoner och viss gräddighet. Moussen är integrerad och rund, eftersmaken lång med härligt integrerad mineralitet. Passar perfekt till mat.

Annons:

Org de Rac Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot 2018

SB# 2389
Pris 229:-

Det har ju varit en del skriverier under senare tid om hur dåligt vin det är i boxarna. Jag håller med om detta till fullo. Trots detta vill jag tipsa er läsare om en spännande box som är lite dyrare och kanske därför hamnat lite i skymundan. Det är ett rött ekologiskt vin som är balanserat och fylligt från Sydafrika. Friska och rena smaker av plommon, skogsbär och örter. Välgjort och smakrikt. Hör och häpna vi tipsar om ett boxvin! Men vinet är en fin kompanjon i höstköket. Kvalitetsbox från Sydafrika som passar till höstens grytor.

Vi på DinVinguide.se önskar med Fredagstipset 25 – en härlig Hallo-vin (Halloween )

Läs mer

Fler artiklar