Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Förstklassiga viner för hundralappen
Skriven av Fredrik Schelin

Förstklassiga viner för hundralappen

Budget, fynd, prisvärt - kärt barn har många namn heter det ju. Finns det riktigt bra viner som inte kostar en förmögenhet? Glädjande nog är svaret, ja!

Förstklassiga viner för hundralappen

Vin finns det gott om på Systembolagets hyllor, både budgetflaskor och lyxvarianter. I många fall följer kvalitén priset, men inte alltid. Det finns några riktiga fynd att göra för den som inte vill betala för mycket men ändå dricka gott. Vinerna i de högre prisklasserna är i princip alltid av hygglig kvalitet men kommer man ner under hundralappen är variationen betydligt större.

Vi som regelbundet provar igenom hela sortimentet ser att både bra och sämre kvalitet sticker ut i det lägre segmentet. Därför ville vi ge lite tips på de viner som presterar utmärkt utan att göra för stort hål i plånboken. Speciellt så här innan löning när vi behöver dra åt svångremmen lite.

Efter sommarsemester och innan löning blir det alltid något av ett anti klimax. Pengarna är förbrukade och det finns tyvärr inte så mycket att se fram emot. Förutom att det faktiskt är helg igen. Fredagsmys. Det går att piffa till helgen utan att det kostar skjortan. Idag har vi fokuserat på tips runt hundralappen. Det finns en hel del i ordinarie sortiment och nedan har vi listat några favoriter.

Bubblande rosé
Svalkande vita
Röda till grillen

Förstklassiga viner för hundralappen

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer