Exklusivt recept från Adam & Albin matstudio

002

Igår var jag och Raphael på besök hos Albin på Adam & Albins matstudio för en privat lunch med Albin Wessman(tidigare köksmästare på Mathias Dahlgren Matbaren och köksmästare på Bon Lloc)

Han skulle presentera ett exklusivt recept som han tagit fram till mig i samarbete med Mutti tomatprodukter, receptet som jag fått exklusivt ser du nedan men Albin hade en överraskning till oss. Han hade lagat en annan lunch, nämligen kalvfrikadeller i tomatsås. Åh så gott, inte för att jag inte uppskattar en hummersallad varje dag, men en vällagad varmrätt satt mycket bra i snöyran!
Det receptet och mer information om deras jobb på matstudion kommer inom kort.

Till denna sallad skulle jag helt enkelt välja ett mousserande vin och då gärna från mitt favoritområde Champagne.
Med tomater som drivande i smaken väljer jag en rosé och då ett vin som jag alldeles för sällan öppnar
Billecart-Salmon Brut Rosé
SB# 7758, Pris 599:-
Vinet uppvisar en härlig mousse med balanserad rödvinston fyllt med toner av röda bär där smultron är tongivande, lätt brödighet och lättrostade pinjenötter. Det är även fyllt med härlig mineralitet och balanserad syra som lutar åt blodgrapehållet.

Billecart-Salmon Brut Rosé (nr 7758)
Billecart-Salmon Brut Rosé (nr 7758)

SKALDJURSSALLAD MED TOMATCRÈME

4 portioner

1 burk hela skalade tomater ”Pelati”
1/2 tub tomatpasta “Doppio Concentrato di Pomodoro”
1 kokt hummer
40 kokta räkor
1 romansallad
1 avokado
1 blodgrape
1 liten gurka
1 dl majonnäs
Olivolja
Salt
Peppar

Börja med att skala hummern och räkorna, skär sedan hummern i mindre bitar. Häll över tomaterna i en skål och skär dem i mindre bitar. Blanda majonnäsen med tomatpastan till en crème. Dela avokadon och ta ur köttet med en sked. Skär avokadon, romansalladen, och gurkan i mindre bitar. Skär ut fina filéer av blodgrapen.
Arrangera alla ingredienser fint på en tallrik med tomatcrème i botten. Krydda med salt och peppar, avsluta med att ringla en god olivolja över.

Fler artiklar