En sommardag i Italiens tecken

När jag är i Italien startar lunchen ofta med ett mousserande krispigt vin, en spumante, gärna från distriktet Trento.
När grillen tänds kommer det fram en stram men samtidigt fruktig sangiovese och slutligen till desserten avnjuter jag gärna en uppfriskande och söt brachetto.

Italien är ett land som får de flesta av oss att tänka på smaker, vackra färger samt historiska och pittoreska miljöer. Vi är många som fångats av berättelser om kejsare, antiken, gamla gudar och nyare historier som de om maffian. De kända konstverken från romartiden och framåt knyter oss samman med Rom, romarriket och dess historia. I vinlandet Italien finns också fantastiska vingårdar i vilka några av världens bästa viner görs. Det sägs att alla vägar bär till Rom. Här uppe i norden går dessa vägar från magen till solen. Nu för tiden har vi alla lite av Italien i våra kylar, skafferi och vinkällare. Pasta och pizza räknas numer till svensk husmanskost och italienska viner tillhör de mest populära på bolagshyllorna. Har man som italienarna gjort vin i mer än 2500 år har man lärt sig något över tiden och vinet har blivit en del av den italienska kulturen.

I Italien startar lunchen ofta med ett mousserande krispigt vin

Annons:

När grillen tänds kommer det fram en stram men samtidigt fruktig sangiovese
Till desserten avnjuter jag gärna en uppfriskande och söt brachetto

En sommardag i Italiens tecken

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar