Champagne och mousserande vin på alla hjärtans dag

Eftersom alla hjärtans dag firas nu på tisdag tänkte jag tipsa om några bubblande viner som passar väldigt bra till denna romantiska högtid.

Champagne
Champagne och mousserande vin på alla hjärtans dag Pierre Peters Cuvée de Réserve

SB# 7350, Pris: 330:-
En fantastisk ”Blanc de Blanc” (100% chardonnay) av högsta kvalitet. Vinmakaren Rodolphe Peters använder enbart grand cru druvor och bara från den första pressningen av dessa druvor.
Ett finstämt vin med välintegrerad mousse som uppvisar frisk frukt med inslag av brödighet, mandel, äpplen viss nougat samt grapefrukt och mineraler i avslutet.

Passar utmärkt som aperitif samt till skaldjur i alla former.
Eller varför inte en lättsam laxrätt, du hittar receptet här.

Bästa franska mousserande vinet
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Champagne och mousserande vin på alla hjärtans dagSB# 7725, Pris 140:-
Mjuk textur med fina och eleganta bubblor som man möts av så fort man får vinet i munnen. Smaken har flera lager av krita, mineraler, salt, frisk frukt med inslag av lime. I avslutet finns viss fethet som påminner om gräddighet blandat med citrus.

Passar perfekt precis som det är både före och efter maten, men om jag skulle servera mat till skulle jag välja en fiskrätt. Här bjuder vi på ett recept, fler hittar du i vår receptbank.

Annons:

Italienska rosa bubblor

Rotari Rosé 2011

 

Champagne och mousserande vin på alla hjärtans dagSB# 7701, Pris 110:-
Elegant inbjudande doft av smultron och solvarma jordgubbar. Moussen smeker med sina fina bubblor och smaken ger en tydlig återkoppling till doften av smultron och jordgubbar men även kex och örtighet kan förnimmas. En tydligt integrerad syra som påminner om blodapelsin och grapefrukt ger vinet ytterligare en dimension.

Rosa bubblor som inte bara känns lyxigt, det är så också! Här passar vinet väldigt fint till såväl aperitif som till lättare rätter men väldigt fint till bäriga desserter. Vi har valt ut en hjärtetårta för den optimala alla hjärtans dag.

Läs mer

Fler artiklar