Champagne Krug vintage 2004

Champagne Krug har släppt sin vintage 2004. Fredrik Schelin och DinVinguide.se var på plats när Olivier Krug presenterade 2004:an.
Det finns champagne, och sedan finns det Krug.

Det är så man säger på vinhuset och jag kan inte annat än instämma. Vid ett besök hos Krug kläckte en kollega uttrycket ”Perfektion in Absurdum” och ett par kända matprofiler konstaterade, efter att jag bjudit på Krug Vintage: ”Fredrik, du har Krugifierat oss”. Så starkt är intrycket av detta fantastiska, nästintill löjligt perfekta vin.

Annons:

Champagne Krug vintage 2004Krug Grande Cuvée
Den nysläppta 164th Edition of Krug Grande Cuvée är en av de bästa hittills. Att man i detta släpp har 2008 års årgång som basvin är receptet till varför den är så glimrande bra. Att man sedan fyller på med årgångsviner från 1990 och framåt gör inte saken sämre.
En käftsmäll av syra möter i första skedet, efter det rullar det upp lager efter lager med smaker och dofter. Brödighet, integrerat fat, rostade pinjenötter, röda bär, härliga mogna äpplen och en balanserad ton av citrus med inslag av mineraler och krita. Helt enkelt magiskt!
SB# 7494, Pris 1529 kr

 

Champagne Krug vintage 2004Krug Vintage 2004
Fin begynnande mognad med lager efter lager av smak och doft.
Vinet är till en början något stängt, men efter lite luft öppnar de olika aromerna upp sig och man möts av smaker och dofter precis som man känner igen sin Krug. Lång och ljuvligt balanserad smak av lättrostat vitt bröd, integrerade fattoner, pinjenötter, röda bär, härliga mogna röda svenska äpplen och en ihållande harmonisk citruston med inslag av mineraler och krita.
Krug 2004
Pris: 1 999:-

Krug 2004 finns att beställa via Systembolagets privatimport i begränsad upplaga från och med 7 september 2017.

Den exklusiva champagnen berättar en historia från ett år som präglas av friskhet. Det är en mycket välbalanserad champagne som kombinerar finess och fräscha toner av citrus med en lysande struktur. Krug 2004 är den sista årgången i den andra vintagetriologin i husets historia. De första årgångarna var 1988, 1989 och 1990 och den andra upplagan består av årgångarna 2002, 2003 och 2004.

Champagne Krug vintage 2004Varje flaska har ett unikt Krug ID på den svarta etiketten, ett sexsiffrigt nummer som berättar dess fulla historia. Till exempel ger ett Krug ID tillgång till källarmästaren Eric Lebels egna anteckningar som avslöjar mer om hur framställningen gått till, vilka viner champagnen består av, vilka gårdar vinerna kommer ifrån och hur de lagrats.

– Det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt varje vingårds karaktär och ha respekt för individualiteten i varje gård och dess vin. Det gjorde det möjligt att identifiera det unika med årets viner, säger Eric Lebel, källarmästare hos Krug.

Foto: Raphael Cameron och Jenny Zarins.

Krug är ett litet men legendariskt champagnehus som grundades 1843 av Johann-Joseph Krug, en man med visionen ”att producera världens bästa champagne”. De flesta som någon gång haft förmånen att uppleva en champagne från Krug kan säkert hålla med om att grundarens vision lever kvar i högsta grad. Krugs champagne är unik, lätt att känna igen och omöjlig att glömma.

Läs mer

Fler artiklar