Bubblor från Argentina

har aldrig tidigare nått Sverige. Allt som produceras dricks nämligen upp på hemmamark. I Argentina startar man ofta måltiden med ett glas mousserande vin.

Jag har väntat många år på att någon ska börja importera mousserande vin från Argentina. De jag haft chans att prova har en frisk stil som passar väldigt fint på den svenska marknaden.

Argentinska viner är tillsammans med Chile det vinland från Sydamerika som har rönt största framgångar med sin vinexport. Argentinas produktion är fem gånger större än Chiles vilket gör Argentina till den största producenten av vin i Sydamerika och den femte största i världen. Argentina utmanar idag de traditionella vinländerna som Frankrike och Italien. Men man har inte riktigt lyckats nå ut med sina mousserande viner. Vad kan det bero på?
-Argentinarna har traditionellt konsumerat hela sin produktion av mousserande viner på hemmaplan. Äntligen har det första argentinska mousserande vinet fått plats på Systembolagets hyllor.

Ett fruktigt vin med fin mousse och härligt integrerad citrus.
Perfekt till festen.

Annons:

Familia Zuccardi grundades på 1960-talet och drivs idag i andra och tredje generationen av José Alberto samt barnen Sebastián, Miguel och Julia. Idag är det Argentinas största familjeägda vinproducent och en av landets mest hyllade. Med devisen ”Keep your feet on the ground, but your eyes on the stars” har familjen som målsättning att tillhöra de främsta i landet vad gäller högkvalitativa viner i kombination med en hållbar produktion.

Julia Zuccardi, som idag driver familjens restauranger och besöksverksamhet, har gett namn åt vinerna i serien Santa Julia. Santa Julia Brut Blanc de Blancs är tillverkat av handskördade druvor, endast chardonnay, från familjens egna vingårdar i Mendoza.

Santa Julia Brut Blanc de Blancs

Bubblor från Argentina - DinVinguideSB# 7788, Pris 98:-
Ett fruktigt vin med fin mousse och härligt integrerad citrus.
Perfekt till festen.

 

”Det är en stor ära för mig och min familj att presentera Santa Julia Brut Blanc de Blancs – ett mousserande vin gjort på 100% chardonnay, perfekt till lätta sallader eller till rätter med asiatiska influenser. Det här vinet är certifierat Fair for Life, vilket är ett sätt för oss att visa vårt engagemang för människorna som arbetar i våra vingårdar.”
-Julia Zuccardi

Fler artiklar