Allt är inte guld som glimrar, allt som bubblar är inte champagne

För många är känslan av ett mousserande vin mer lyxigt än ett stilla vin. Det är känslan från poppet av flaskan när den öppnas. Till det härliga porlande bruset från bubblorna när man häller upp vinet i glaset. Till slut när de härliga bubblorna landar på tungan och ger en frisk och fräsch upplevelse. Man blir liksom lycklig.

Allt är inte guld som glimrar, allt som bubblar är inte champagne

Här kommer tipsen på bubblorna som släcker törsten i sommarsolen.

För en producent som gör mousserande vin är det svårt att mäta sig eller att ens försöka konkurrera med champagne. Men det finns riktigt bra bubbel som inte har champagne skrivet på etiketten.

– Cava genomgår just en revolution med sina vingårdsbetecknade viner och många producenter satsar på cava som är knastertorr och extremt ren.

– England har många likheter med champagne med druvsorter, jordmån och ett klimat som är gynnsamt för vinrankorna.

– Italien har under låg tid levererat bättre och bättre bubbel från framför allt Trento och Lombardiet. Har du provat Ferrari på flaska?

Häng med och smaka på en bubblande vinvärld som bara växer och blir godare för varje dag!

Allt är inte guld som glimrar, allt som bubblar är inte champagne

Perelada Cava Stars Brut Organic

Nr 72601
Pris 109 kr
Spanien
Smakrik torr cava med toner av mineral, citrus, melon och mariekex. Njut som aperitif till skaldjur eller till charktallriken. Klockren spansk känsla både i doft och smak med ett långt avslut och framförallt inte för söt.

Annons:

Exton Park Blanc de Noirs

Nr 95524
Pris 359 kr

Både smaken och doften mår bra av att värmas upp och blommar ut runt 8 grader i en kavalkad av äpple, brioche, lime, honungsmelon och mineral.
Storbritannien levererar bubbel i världsklass.

Ferrari Brut Organic

Nr 7721
Pris 165 kr

Ferrari var först och de är fortfarande bäst. Torr och seriös med snygg frukt, frisk syra och drag av äpplen och bröd. Krämig och rik stil med finess och mineraler.
Italiens bästa mousserande vin

Bollinger Special Cuvée Brut

Nr 7418
Pris 499 kr

Alla har väl sett en James Bond film och önskat att man fick tillhöra det fartfyllda lyxiga livet för en dag med vackra kvinnor, lyxiga bilar och god champagne! En härlig klassiker med sin generösa brödighet och lite oxiderade stil som alltid vinner mitt hjärta. Här blandas mogna äpplen med syra och brioche. Skagen är för mig det perfekta tillbehöret till champagne då syran och moussen bryter igenom fett och salt.

Agent 007´s favoritbubbel

Billecart-Salmon Vintage 2008

Nr 77167
Pris 699 kr

För den inbitne champagneentusiasten behöver årgång 2008 ingen närmare introduktion och för de som råkat missa så var 2008 ett fantastiskt år i Champagne. Koncentrerad frukt, hög syra och ett hopp om lång lagringspotential. Det är definitivt en årgång man bör testa redan idag men samtidigt lägga ett par extra flaskor i vinkällaren en längre tid framöver.

Historisk årgång

Läs mer

Fler artiklar