Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Vi testar vin till Fredagsmyset - DinVinguide
Skriven av Anette Rosvall

Vi testar vin till Fredagsmyset

 

Delar av redaktionen på DinVinguide närmare bestämt Sofia Ander, Maja Bertas, Karoline Nordefors och jag själv, har tagit oss an att testa viner som inte kostar mer än 120 kronor och som passar till helt vanlig fredagsmysmat. Vi har delat upp provningen i lite olika delar, den första delen handlar om rödvin som passar som handen i handsken till Sveriges fredagsmysrätt numero uno. Jag snackar om Tacos. För ett tag sedan fick jag reda på att det mest sökta receptet på nätet här i Sverige är Tacopaj, hur svårt kan det vara tänkte jag och svängde ihop en. Pajen fick tummen upp av redaktionen (receptet hittar du här, from fredag den 21 februari) och vill du veta om vad vi tyckte om vinerna som vi drack till så hittar du den infon här nedanför:

El Castro de Valtuille #2736 SEK 119 kronor på SB – Det här vinet var vår favorit i den här flighten, är förmodligen allra bäst till ”fredagsbiffen med bea” eller en långkokt smakrik gryta, men fungerar även Taco. Ett välproducerat med mycket smak och lagom sträva tanniner. Doft och smak av björnbär, plommon, lavendel, örter och tobak.

Amplus Sant Ema #2186 111 kronor på SB – Ett välgjort vin från nya världen. Nyanserad smak med mörka bär som svarta vinbär och körsbär, viol – FarTrade! Även detta vin skulle sitta fint till fredagsbiffen med bea.

Belguardo Serrata #22955  – 101 kronor på SB – Det här vinet tror vi kan bli populärt till din fredagstaco. Kryddigt, bärigt och lite sött med toner av körsbär, salvia och tobak.

Cline Cashmere 2012 #6580 101 kronor på SB – Ett vänligt vin som passar bäst till den mildaste Tacosåsen, smakar röda bär en smula choklad och plommon. Inte någon jättelång eftersmak men ett hyggligt vin.

The Stump Jump 2011 #6347  101 kronor på SB – Ytterligare ett lite sötare vin med smak och doft av mörka bär, torkade örter och fat, en ganska kort men god eftersmak.

Château Bouscassé #2204 SEK 119,00 – Det här är allt annat än mjukt och lätt, ett vin med tryck och kraft både i färg och smak. Kräver att du har mycket feta tillbehör till din Taco, som t ex avokado och krämig ost, eller så överger du Tacon och tar en rejält grillad biff med ett vitlökssmör och grillade rotsaker.

Perequita Reserva 2011 #2560 SEK 81,00  – Perquita är ett lätt vin som med sina toner av mörka plommon, viol och kryddor, samt av rostade fat. Inte jättestor smak, men mjukt och harmoniskt. Passar bra till Taco som inte är så kryddstark.

6 Sesta #2318 SEK 101 – Även det här italienska vinet är lätt och mjukt. Vinet doftar röda bär och godis, smaken är mjuk och bärig. Ett vin för den som inte gillar sträva viner.

The Wanted Zin Old vine Zinfandel #74659 SEK 91,00 – Mycket sött vin (som faktiskt innehåller hela 13 gram RS) med ganska hög alkoholhalt, smakar lite kladdigt av mörka bär, solmogna plommon.

Nästa vecka på torsdag kommer ett nytt test, då smakar vi av ett antal röda viner som passar till en Polentakräm med svamp och tryffel.

Stay tuned!

 

 

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette