Vi börjar närma oss kräfttider! Repris på Ullas bästa förrätt.

Det här receptet på silltårta har jag fått utav min mamma, som i sin tur fått det utav sin kompis Ulla. Det är vi i familjen väldigt glada för. Den här förrätten har nämligen en ratio på godhet och lätthet som vida överstiger det mesta jag har lagat. Den är alltså enormt lättgjort och galet god, och därför värd en repris här på DinVinguide.

Annons:

Ullas bästa ansjovisrätt

2 hackade gula lökar
smör till stekning
1/2 dl hackad dill
peppar
4 utkavlade smördegsplattor (eller en stor fyrkantig platta)
6–8 ansjovisfiléer i bitar
2 hackade hårdkokta ägg
2 dl gräddfil
1 dl hackad gräslök
Fräs löken i smör och smaksätt med dill och peppar.
Lägg smördegsplattorna som en stor platta på en
plåt och grädda dem i ugnen i 225° tills de har fått
färg. Fördela lök, ansjovis och ägg över smördegen.
Servera i bitar tillsammans med ljummen gräddfil och
hackad gräslök.

Smaklig spis!

Fler artiklar