Snart stundar fettisdagen.

Snart stundar fettisdagen men Jag erkänner jag har redan fuskat. Har ätit både en och två semlor redan.

 

 

Trots att det är en stund kvar till fettisdagen har jag svårt att hålla mig. Jag är totalt luststyrd och struntar faktiskt att det är långt till fastan. Finns det semlor så måste jag smaska i mig minst en, och nu finns det så många roliga nya varianter. I år tror jag faktiskt att vi slår alla rekord, har sett hemlor, blodapelsinsemlor, hallonsemlor, blåbärssemlor, semmelwraps och semmeltårtor. Men här är iallafall mitt bidrag till årets semmelfantasi. En liten chokladmustig vetebulle, fylld med chokladkräm, mandelmassa – där en del av mandeln är rostad och har skalet kvar. En liten skvätt kaffe och konjak lyfter fyllningen till lite vuxnare höjder och jag serverar gärna min semla med ett glas Don PX Pedro Ximenez (nr 8266). I år infaller Fettisdagen den 9 februari, men jag tycker att man måste prova sig fram till det optimala receptet för att kunna fira ordentligt när det väl är dags.

 

Du hittar receptet på mina Chokladsemlor, mina saffranssemlor och även en smarrig semmeldrink här eller nedanför på länken. Prova vetja!

Annons:

Fettisdagen är enligt gammal tradition den dagen då man fick äta semlor eller fettisdagsbullar.  Fettisdagen var startskottet på en fest där man åt massor av godsaker alltså – inte bara semlor –  för att klara av den långa fastan som inledes på den så kallade askondagen.

Läs mer

Fler artiklar