Mina bästa Italienska vegetariska.

Eftersom det är måndag och jag fortfarande vill puffa för att vi bör äta lite mer varierat så tänkte jag bjuda på mina bästa Italienska vegetariska rätter.

Annons:

Italienska vegetariska.

Eftersom det är meatless måndag och för att DinVinguide.se fortfarande fokuserar på den italienska maten och drycken. Så tycker jag att det passar tipptopp att jag får puffa för mina smarrigaste italienska vego rätter. Du hittar som vanligt receptet i länkar här nedanför. Jag bjuder på en ljuvlig gnocchi med förlorat ägg, brynt smör och salvia. Melanzane alla parmigiana, det vill säga en frasig, oststinn auberginegratäng samt en varm och kärleksfull bönsoppa.

Det jag gillar med det italienska köket är att det är är rustikt men ändå gjort med finess och kärlek. Man känner att nonna – det vill säga mormor – har ett finger med i spelet i varenda rätt. Det konceptet fick jag kika närmare på när jag var på Sicilien och träffade matbrigaden. Det är ett gäng härliga kvinnor som lagar traditionell mat ifrån den regionen. De är klädda som små gulliga mormödrar med schalett och förkläde, men lagar mat som värsta superkockarna.

Så ta fram din inre nonna sätt på dig ett blommigt förkläde, en schalett och bjud din familj på något riktigt smarrigt. Om du vill dricka vin till hittar du det så klart hos Magnus och Sofia.

Smaklig spis!

 

 

 

Läs mer


Fler artiklar