Viltkött och svamp i höst.

Nej nu får det vara nog med sensommar och kräftor för min del. Nu längtar jag till en vild höst, efter rådjur, hjort, klara höstdagar, svamp, blåbär, lingon och plommon.

Annons:

Nu tycker jag det är dags för den underbara hösten. Den första delen av den årstiden är magisk om du frågar mig. Hög, klar luft, vackra färger och en känsla av nystart. Allt börjar, startar upp och sätter igång på ett skönt och lustfyllt sätt.

Rotsaker och grönsaker.

Dessutom är ju säsongens mat också makalöst god. Mitt bästa utflyktsmål är Bondens Marknad här i Stockholm. Jag vet att det pågår liknande evenemang i stora delar av Sverige. Här kan man hitta vackra grönsaker, blommor, frukt, rotsaker, sylt, marmelad och saft från närliggande producenter. Det är en fröjd att strosa runt och titta på alla godsaker, och få inspiration till diverse odysséer i köket.

Viltkött och svamp.

Om man är lagd åt det hållet så är skogen full av bär och svamp. Det är även nu som säsongen för viltkött börjar. Här nedanför i länken hittar ni mitt bästa recept på viltstek och en rubb som passar till alla sorters kött. Dessutom en helgrillad lammstek, för du har väl inte ställt in grillen i förråden än? Till min stek serverar jag gärna puré på en blandning av palsternacka, selleri och potatis eller den smarriga potatiskakan du hittar i receptet här nedanför. Självklart även en gräddig sås och egen kokad gelé på vinbär eller rönnbär.

Hej och välkommen säger jag till hösten!

 

Läs mer

Fler artiklar