Kladdkakansdag på fredag och fira pappa på söndag.

kladdkakor

Ni vet väl att det är kladdkakans dag nu på fredag, och att det på söndag är det fars dag. Tänk att två så fina dagar går så himla bra att få ihop. Baka inte bara en, utan två kladdisar på fredagen. Ät den ena då, och spar den andra tills på söndag och bjud farsan på ett kladdigt, chokladigt underverk. Om du vill ha tips så bjuder jag på det på fredag morgon runt klockan 8. Slå på radion, ratta in Radio Stockholms morgonshow så sitter jag där och snackar. Vill ni ha flera tips så finns min och Emmas utomförträffligt fina bok ”Världens Bästa kladdkakor”. I den boken hittar du allt ifrån den helt enkla men galet god The Kladdkaka, till den lite mer avancerade och lite galna You can´t believe it´s Kladdkaka som innehåller både timjan, öl och bacon (tro det eller ej)

Här får du det kladdigaste receptet du någonsin sett direkt från min bok Världens bästa kladdkakor!

Superkladdis

Detta är utan tvekan den kladdigaste kladdkaka vi kunnat uppbringa. Den är så tungt och underbart kladdig att du knappt kan få den ur formen. Vårt tips är att du lägger ett bakplåtspapper i botten. Eller så struntar du i att krångla med sådana värdsliga ting och skedäter helt enkelt utan hämningar direkt ur formen. Hur du än väljer att inta denna kladdiga kaka kommer du att bli överlycklig. Den är så in i helvete god, rent ut sagt. Have a nice kladd!

100 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

½ dl kakao

2 dl vetemjöl

½ dl Nutella

Toppingsås:

1 dl kakao

1 dl socker

1 dl vispgrädde

1 nypa salt

Tjonga upp ugnen till 150 grader. Nu kommer det snabbfiffiga: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner ALLA ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet. Smaka av lite med fingret. Mmm … Häll smeten i bakformen och ställ in den i ugnen 30 minuter. Under tiden rör du ihop chokladsåsen, låter den koka lite och sedan svalna.

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du tar ut den ur formen (eller inte …), rippla över rejält med chokladsås och njut den med iskall vispad grädde. Och du varför inte låta pappan i huset sippa på en rumstempererad skvätt rom till sin kaka på söndag. Mitt tips är den härligt mörka Diplomaticó Single Vintage #86715 för SEK 952.-  Den här romen har en härligt komplex smak med inslag av fikonmarmelad, choklad, apelsin, och vanilj och sitter så klart som en smäck till en pappa och en kladdkaka.

 

 

Smaklig spis!

 

Fler artiklar