Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
recept, Anette Rosvall, gremolata, Italiensk mat, örter
Skriven av Anette Rosvall

Italiens bästa smakbomb – Gremolata!

Finhackad persilja, finhackad vitlök, rivet skall från en citron och så lite olja. Gremolata - Lätt som en plätt men förhöjer varje måltid.

Vanligtvis är Gremolata, ett hack som förhöjer smaken på den utomförträffligt smarriga grytan Osso Bucco. Men det är även ett enkelt sätt att piffa till en helt vanlig grillad måltid. Och eftersom vi här i Sverige har börjat grillsäsongen så tänkte jag tipsa om det här superenkla sättet att förhöja din mat. Grilla ditt kött utan marinad, endast iklätt salt och peppar. Detta är viktigt!

När köttet är färdiggrillat och ligger och vilar en liten stund. Är det dags för dig att jobba med kniven.

Gremolata

1 rejäl ruska bladpersilja

3-6 klyftor vitlök

1-2 krav citroner

Börja med att göra en boll utav persiljan. Hacka så fint du kan. Fös hacket åt sidan och ta dig an vitlöken med samma frenesi. Ta så många du vågar, men se bara till att alla i sällskapet äter utav hacket. Då luktar ni lika mycket vitlök allihopa. Till sist river du skalet av citronerna, bara det yttersta gula. Det är där de smarriga smakerna sitter. Droppa lite olja över härligheten och fös ihop hack och zest till en doftande röra. Servera det grillade med en rejäl sked gremolata, du kommer att älska det!

 

 

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer