Vin till fiskgrytan

Jag är mycket förtjust i både fisk och skaldjur. Det är kanske alla mina år på sjön som seglare som påverkat mig, vem vet. Varje helg blir det något som simmat eller kravlat i havet eller i sjön. Jag tar ofta till vara allt rens och skal och kokar min egen fiskfond. Prova, det gör stor skillnad. Läs om mina val av vin till fiskgrytan.

Vin till fiskgrytan

Jag sparar alltid mindre bitar av fisk som jag anrättar under helgen. Det kan vara bitar av torskrygg, marulk, piggvar, sej och andra fisksorter jag brukar tillaga. Dessa små bitar är guld värda om du ska göra en fiskgryta. Blandningen av olika fisksorter tillsammans med skaldjur är det som gör skillnad. Har du även egen fiskfond gjord på skal och fiskrens har du en annan skatt till din måltid. Jag gillar inte att kasta mat utan försöker alltid använda allt från det jag köpt in. Samma sak gäller de lite fulare delarna på grönsakerna. Det blir perfekt till en fond.

Glöm inte att ta till vara skal och fiskrens. Det gör du din egen fiskfond på.

Nedan finner du några av våra recept. Ett tips på en fond gjord på räkskal. Vidare ett par recept på spännande fiskgrytor.

Hemmagjord räkfond

LÄS MER
räkfond

Annons:

Fiskgryta med curry och saffran

LÄS MER
Jag dricker gärna både rött och vitt vin till min fiskgryta

Vin till fiskgrytan

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar