Picknick med vin men utan korkskruv

Vädret är fantastiskt, vi jobbar hemma, inga resor. Många är helt enkelt utsvultna på sociala kontakter. Varför inte en picknick i någon park eller närliggande skog men dock med social distans. Krångla inte till det utan gör det enkelt för dig. Kallskuret, bröd och frukt eller bär. Men glöm föralldel inte vinet. Även här gör det lätt för dig. Ta med vin som inte behöver korkskruv.

Picknick med vin men utan korkskruv

Jag älskar denna tid efter midsommar då stressen är över och det mesta är fixat på jobbet före semestern. Ja, så brukar det ju vara. Men i år har allt ställts på ända. Inga spontana möten, inga avslutningar på jobbet, inga resor. Utan försiktighet och ibland till och med lite rädsla för sociala kontakter. Detta är inte bra för oss människor, vi är sociala varelser och behöver kontakter med andra. Personligen är jag mycket beroende av mänskliga kontakter men jag har som tur nog en familj med flera generationer att träffa.

En enkel sak att ordna utan att riskera farlig social närhet är att ordna en picknick i det gröna. Lätt och anspråkslöst. Inget krångel. Det enda är vädret men det rår vi ju som bekant inte på. Vi på DinVinguide.se har valt ut några viner på halvflaska som passar perfekt för en lättare måltid ute i naturen. Vi har även valt viner som inte behöver en korkskruv för att underlätta ytterligare för din picknick. Till och med vin på burk med somrig sauvignon blanc finns med bland tipsen.

ALLA ÄLSKAR BUBBEL!

Louis Roederer Brut Premier


Nr 7602
Pris 228 kr

En riktigt elegant champagne som länge varit en favorit. Vinet har en lätt men tydlig brödighet. Syran är härligt frisk med lite trevlig citrus i aromerna som samsas med solvarma äpplen. Avslutet har en lätt saltig mineralitet med fin längd.

 

ROSÉVIN HÖR PICKNICKEN TILL

M de Minuty Rosé 2019, 375ml

Nr 2590
Pris 75 kr

En ljus laxrosa och finlemmad rosé med toner av röda vinbär, smultron, lingon samt sydfrankrikes böljande lavendelfält. Elegans och subtilitet blandas i en förförisk kombination som passar många tillfällen.
Picknickvänligt

VIN PÅ BURK?

Te Merio Sauvignon Blanc 2018, 250ml

Nr 6475
Pris 43 kr

Vin på burk är perfekt vid det opretentiösa tillfället som på en picknick. Typisk sauvignon blanc från Nya Zeeland med frisk örtighet och citrus.

Perfekt att dela på två som aperitifvin eller till lättare maträtter.

Varför inte vin på burk till picknicken

Annons:

VITT MED SKRUVKORK

Petit Chablis La Chablisienne 2019, 375ml

Nr 5585
Pris 79 kr

En klassiker från kanske världens bästa kooperativa vinföretag. Denna Petit Chablis tillhör bland det bästa du kan hitta på svenska marknaden för denna kvalitetskategori.

Prisvärt och gott som tusan utan att kosta skjortan

Sancerre Domaine des Vieux Pruniers 2018, 375ml

Nr 5494
Pris 109 kr

Halvflaska med helsmak! Och den ger även mersmak; passionsfrukt, citron, rosa grape, lime och mineraler, allt ryms i detta trevliga fisk- och skaldjursvin som även passar på en sommarpicknick.

Sancerre är alltid rätt

RÖDPANG

Saint Clair Pioneer Block 23 Pinot Noir 2017, 375ml

Nr 2936
Pris 89 kr

Koncentrerad och fyllig pinot på halvflaska med djup frukt och frisk syra. Aromer av tranbär, bigarråer, hallon, färska örter och mocka. Njut sval till fågel, charkuterier, hårdost eller lamm.

En sval pinot är perfekt till varje fest i naturen

SÖTT TILL JORDGUBBARNA

Nivole 2018, 375 ml

Nr 7787
Pris 85 kr

Skön, låg alkoholhalt på 5 %. Och massor med härligt naturligt socker; 118 g/liter. Detta är med andra ord ett sött vin och det bubblar dessutom. Uppfriskande och uppiggande med smak av päron, äpplen, körsbär och smultron. Servera till fruktiga desserter.

Smaskig italienare till det söta

Picknick med vin men utan korkskruv

Läs mer om vintips och recept på våra listor. DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar