Fredagstipset – industrisemesterns viner

Nu skriver vi juli och industrisemestern börjar på fredag. Sommaren har ju som alltid varit varierad med tropisk hetta och normalt svenskt sommarväder med sol och regn i salig blandning. Vad ska du bunkra upp med på vinfronten då? Vi på DinVinguide.se har några trevliga sommartips. Fredagstipset - industrisemesterns viner.

Fredagstipset – industrisemesterns viner

Nu börjar det. Det vi alla väntat så länge på. Semester!

Konstiga tider har vi med alla följdverkningar av coronapandemin. Men vi måste kunna koppla av och leva någorlunda normalt i dessa bistra tider. Vi på DinVinguide.se har provat en hel del olika viner som passar till sommaren. Till picknicken, sommarlunchen, grillen och inte minst de ljumma sommarkvällarna.

Vinerna vi tipsar ska passa många olika tillfällen och inte minst passa utomhus. Vi tillbringar ju mycket tid utomhus i juli. Det ska bli underbart med en lång härlig semester.

Langlois är ett perfekt val i sommar då det passar vid så många tillfällen

Langlois Crémant de Loire Brut

Nr 7404
Pris 149 kr

Ett bubbel som aldrig gör bort sig oberoende av situation. Klassiskt och elegant med sin friska syra. Ett bra alternativ till de dyrare vinerna från Champagne.
Perfekt allroundvin

 

 

Le Finage från La Chablisienne är mitt val till semestern. Klassisk finess och kvalitet.

Annons:

Chablis Le Finage La Chablisienne 2018

Nr 70631
Pris 159:-

Underbar Chablis som smakar mer än vad det kostar. Härligt vin med  krispighet och bländade frisk syra. Aromer av stenig mineralitet, citronskal och gröna äpplen. Passar perfekt till fisk och skaldjur. Ett vin jag alltid har i min vinkällare.

Systembolagets mest prisvärda rosé som passar till både aperitif och sommarsallad.

Puy Chéri Syrah Rosé 2019

Nr 2209
Pris 75 kr

En torr rosé med vacker laxfärg och syrliga toner av röda vinbär, rabarber, lingon, svag ton av nybakat bröd samt gråpäron och lite krämighet. Ren snygg eftersmak.
Perfekt terassvin

Chiantivinet Fonterutoli är mitt val i sommar. Till det grillade, till charkbrickan, till pastan eller bara som ett stilla glas.

Fonterutoli 2017

Nr 32229
Pris 149 kronor

Läskande, lockande och livligt med fin stram frukt. Kan sparas i många år men bjuder redan på en öppen famn med körsbär, ceder, plommon, pinje, friska örter och stor energi.
Sommarens rödpang

Läs mer

Fler artiklar