Fredagstipset 14 hos DinVinguide.se

Efter alla helger och skolavslutningar så vill vi på DinVinguide.se inrikta oss på prisvärda klassiker. Läs Fredagstipset 14 hos DinVinguide.se.

Fredagstipset 14 hos DinVinguide.se Öl
Landsort Lager

SB# 1466
Pris 29:30:-

Jag lämnar aldrig hamn utan en Landsort Lager i kölsvinet. En av mina favoritbira alla kategorier. Passar till allt och tillverkas på mitt lokala kvalitetsbryggeri mitt i Nynäshamn. Jag kanske bör tillägga att båten ligger i Nynäshamn oxå…Landsort Lager är en traditionell svensk lager som passar perfekt till vår svenska mat. Både sötman och beskan sitter helt rätt. När man tröttnat på IPA, dubbel IPA och trippel IPA så smakar en svensk lager perfekt. Det är ju inte helt fel att ta en Landsort Lager när man rundar Öja och Landsorts Fyr. En av Sveriges äldsta fyrar.

Annons:

Fredagstipset 14 hos DinVinguide.se Alkoholfritt
GodDryck No 3

SB# 1904
Pris 30:-

En god mousserande svensk äppelmust som inte bara smakar gott utan även gör gott. Redan nu i lanseringsfasen har man dragit in 57 600 kr till välgörenhet. Allt överskott går nämligen till just välgörenhet av GodDrycks drycker. Musten är härligt äpplig med inslag av jäst, mogna röda äpplen, honung och kanel. Passar perfekt som alkoholfritt alternativ i alla lägen men även till klassisk äppelkaka som receptet nedan.

Fredagstipset 14 hos DinVinguide.se Rött
Marqués de Riscal Reserva 2014

SB# 2573
Pris 159:-

När vi talar om klassiker på Bolaget kommer Marqués de Riscals fina rioja i mina tankar. Reservan har förgyllt många svenskars grillfester. Rioja och Marqués de Riscal är för många samma sak. Vinhuset har betytt oerhört mycket genom historien för denna vinregion. Jag har personligen provat i stort sett alla årgångar av husets röda riojor från 1862 och framåt. Detta var en fantastisk upplevelse som manifesterades i en bok och en film om denna historiska provning som genomfördes för tre år sedan.

Styrkan i detta vin är att det aldrig är dåligt och har en jämn hög kvalité för sitt pris. Det är med andra ord en synnerligen prisvärd klassiker. Ekfaten och vaniljen finns där tillsammans med de typiska aromerna för tempranillo. Körsbär, björnbär och lite viol samsas med en fin avslutande kryddighet. Gott som tusan utan att kosta för mycket.

Dillkött, en husmansklassiker!

LÄS MER

Läs mer

Fler artiklar