Samling av vinflaskkorkar med olika märken och tryck, perfekt för vinälskare i Sverige.
bild på Karoline Nordefors

SkribentKaroline Nordefors

Karoline Nordefors Kock, föreläsare och skribent Prisvinnande kock i White Guide Senior (Årets Seniormåltid 2015, 2016-2019, Årets Seniorkock 2016) samt finalist i Arla GuldKo 2018, föreläsare inom mat för äldre, grundare och styrelsemedlem av Stellagalan, skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. Instagram: @nordefors och @seniormat
Annons för viner
Hem / Skribenter /

Karoline Nordefors

Karolines senaste artiklar

  • bild på Gin Tonic

    Karoline Nordefors

    8 april 2022

    Gin Tonic

    Internationella Gin Tonic-dagen firas varje år den 9 april - Läs om olika recept på GT, hemgjord tonic och fakta om gin.

    Läs hela artikeln
  • Honeyed griddled cornmeal mush with ham, banana and butter

    Karoline Nordefors

    22 december 2021

    Honeyed griddled cornmeal mush with ham, banana and butter

    Detta är en gammal maträtt från amerikanska södern. Vi har ju mycket majs här sedan långt tillbaka i tiden. Ett mush är egentligen en grōt av något slag men med ett lite mer udda namn, roligare namn. Stekt gyllenbrun majsgröt med skinka, banan och honung.

    Läs hela artikeln
  • Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavors

    Karoline Nordefors

    31 maj 2020

    Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavours

    “Mustikkakukko” is a rye crusted blueberry pie originating from the Northern Savonia area in Finland where my family is from. This drink with blueberries, rye & sourmilk was actually the very first drink I designed for a cocktail menu in the first bar I worked in 2012 and it has followed me in many forms ever since. 

    Läs hela artikeln
  • Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavors

    Karoline Nordefors

    22 december 2021

    Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavours

    “Mustikkakukko” is a rye crusted blueberry pie originating from the Northern Savonia area in Finland where my family is from. This drink with blueberries, rye & sourmilk was actually the very first drink I designed for a cocktail menu in the first bar I worked in 2012 and it has followed me in many forms ever since. 

    Läs hela artikeln
  • Avalons majestätiska drinkmeny och längtan till en normal tillvaro

    Karoline Nordefors

    9 december 2021

    Hotel Avalon och en majestätisk drinkmeny

    Vad längtar du efter? Jag saknar att sitta i baren med mina vänner och dricka mig igenom drinkmenyn. Här på Avalon i Göteborg har arbetet med att ta fram menyn tagit flera år och ingenting blev som det var tänkt. Barchef Daniel Seehuusen inspirerar och får mig att längta till när allt är som normalt igen!

    Läs hela artikeln
  • bild på Vårt ego och hur det påverkar serviceupplevelsen

    Karoline Nordefors

    22 december 2021

    Vårt ego och hur det påverkar serviceupplevelsen

    Bartendern och dryckeskonsulten Mikael Bandick tar upp något som jag själv som barbesökare upplever varje gång jag går ut. Hur människors ego påverkar både stämningen och upplevelsen i baren. Hur reagerar du på artikeln? Vilka tankar får du?

    Läs hela artikeln
  • bild på Stockholms Bränneri utmanar Italien med svensk rönnbärsapéritif

    Karoline Nordefors

    19 maj 2020

    Stockholms Bränneri utmanar Italien med svensk rönnbärsapéritif

    Det lilla familjedestilleriet Stockholms Bränneri på Folkungagatan i Stockholm har sedan starten 2015 varit tongivande i renässansen inom svensk hantverkssprit. Grundprodukten, en klassisk dry gin, har med tiden fått sällskap av bland annat eklagrad gin, pink gin, gin & tonic-glögg och en mängd kollaborationer med krogar och barer. I maj tar Stockholms Bränneri klivet in i en för dem helt ny kategori med Stockholms Apéritif Röd.

    Läs hela artikeln
  • Grekiska köttbullar i tomatsås

    Karoline Nordefors

    9 december 2021

    Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås

    Riktigt god mat behöver inte vara svår att laga eller komplicerad. Den här rätten gör du klar på ca 45 minuter och du kan servera en smakbomb till lunch eller middag. Ta någon timme på söndagen för att förbereda veckans måltider och njut sedan av stora grekiska köttbullar.

    Läs hela artikeln
1 av 389
Annons för viner

Utforska populära sidor

Annons för viner
Bild på en vinranka med vindruvor

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev

och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).