SkribentKaroline Nordefors
Karolines senaste artiklar
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln8 april 2022Gin Tonic
Internationella Gin Tonic-dagen firas varje år den 9 april - Läs om olika recept på GT, hemgjord tonic och fakta om gin.
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln22 december 2021Honeyed griddled cornmeal mush with ham, banana and butter
Detta är en gammal maträtt från amerikanska södern. Vi har ju mycket majs här sedan långt tillbaka i tiden. Ett mush är egentligen en grōt av något slag men med ett lite mer udda namn, roligare namn. Stekt gyllenbrun majsgröt med skinka, banan och honung.
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln31 maj 2020Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavours
“Mustikkakukko” is a rye crusted blueberry pie originating from the Northern Savonia area in Finland where my family is from. This drink with blueberries, rye & sourmilk was actually the very first drink I designed for a cocktail menu in the first bar I worked in 2012 and it has followed me in many forms ever since.
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln22 december 2021Blueberries, rye & sourmilk are quintessential Finnish flavours
“Mustikkakukko” is a rye crusted blueberry pie originating from the Northern Savonia area in Finland where my family is from. This drink with blueberries, rye & sourmilk was actually the very first drink I designed for a cocktail menu in the first bar I worked in 2012 and it has followed me in many forms ever since.
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln9 december 2021Hotel Avalon och en majestätisk drinkmeny
Vad längtar du efter? Jag saknar att sitta i baren med mina vänner och dricka mig igenom drinkmenyn. Här på Avalon i Göteborg har arbetet med att ta fram menyn tagit flera år och ingenting blev som det var tänkt. Barchef Daniel Seehuusen inspirerar och får mig att längta till när allt är som normalt igen!
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln22 december 2021Vårt ego och hur det påverkar serviceupplevelsen
Bartendern och dryckeskonsulten Mikael Bandick tar upp något som jag själv som barbesökare upplever varje gång jag går ut. Hur människors ego påverkar både stämningen och upplevelsen i baren. Hur reagerar du på artikeln? Vilka tankar får du?
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln19 maj 2020Stockholms Bränneri utmanar Italien med svensk rönnbärsapéritif
Det lilla familjedestilleriet Stockholms Bränneri på Folkungagatan i Stockholm har sedan starten 2015 varit tongivande i renässansen inom svensk hantverkssprit. Grundprodukten, en klassisk dry gin, har med tiden fått sällskap av bland annat eklagrad gin, pink gin, gin & tonic-glögg och en mängd kollaborationer med krogar och barer. I maj tar Stockholms Bränneri klivet in i en för dem helt ny kategori med Stockholms Apéritif Röd.
Karoline Nordefors
Läs hela artikeln9 december 2021Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås
Riktigt god mat behöver inte vara svår att laga eller komplicerad. Den här rätten gör du klar på ca 45 minuter och du kan servera en smakbomb till lunch eller middag. Ta någon timme på söndagen för att förbereda veckans måltider och njut sedan av stora grekiska köttbullar.
Utforska populära sidor
Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev
och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).